نقش حشرات در مقابله با گرسنگی در جهان
سازمان ملل متحد در گزارشی بر اهمیت نقش تغذیه حشرات قابل خوردن در مقابله با گرسنگی در جهان تاکید کرده است.
براساس این گزارش که توسط سازمان خوار و بار و کشاورزی سازمان ملل متحد تهیه شده حشرات قابل خوردن میتواند ضمن کمک به افزایش مواد غذایی باعث کاهش آلودگی شود. این نهاد بین المللی در این گزارش خاطرنشان کرده است که تاکنون بیش از ۲ میلیارد نفر در جهان تغذیه از حشراتی مثل ملخ، سوسک و مورچه را در رژیم غذایی شان گنجاندهاند.
اما این گزارش در عین حال از "انزجار مصرف کننده" برای خوردن حشرات به عنوان بزرگترین مانع در کشورهای غربی نام برده است.بر اساس این گزارش حشرات را می توان در هر کجا یافت و آنها قادر به تولید سریع هستند.
در این گزارش همچنین گفته شده که حشرات رشد سریعی دارند و آلودگیهای کمتری ایجاد میکنند.
ارزش غذایی حشرات
تهیه کنندگان این گزارش ضمن اشاره به ارزش غذایی بالای حشرات گفتهاند که میزان پروتئین ، چربی و مواد معدنی در این جانوران بالا است.براساس این گزارش حشرات "بویژه برای کودکانی که دچار سوء تغذیه هستند می تواند مکمل غذایی مهمی باشد".
حشرات از قابلیت بالایی در تولید پروتئین برخوردارند. به عنوان مثال میزان تولید پروتئین جیرجیرک در مقایسه با گاو ۱۲ برابر است. در این گزارش همچنین آمده است تکثیر حشرات احتمالا گازهای گلخانه ای کمتری تولید می کنند.
تاکنون شمار زیادی از مردم جهان حشرات را در رژیم غذایی خود قرار داده اند، اما استفاده از آنها به عنوان ماده غذایی احتمالا برای بسیاری غربیها شوک آور باشد.در این گزارش پیشنهاد شده که صنایع غذایی با قرار دادن حشرات در دستورالعمل های جدید غذایی و اضافه کردن آنها به منوهای رستورانها به کاربرد حشرات در مواد غذایی کمک کنند.