کنترل کبوتر
مقدمه:نام علمی کبوتر خانگی Columba livia domestica است. نام علمی کبوتر چاهی که اکثر کبوتران خانگی از این گونه Columba livia است. کبوتر یک واژه فارسی است.
مبارزه با لانه سازی پرندگان
روشهای کنترل و مبارزه با کبوتر :
ایجاد مانع و همچنین ممانعت از ورود پرندگان وحشی ، موثرترین روش برای جلوگیری از آشیانه سازی این پرندگان میباشد .
استفاده از توریهای فلزی یا پلاستیکی ( 1.35 سانتی متر یا کمتر ) برای جلوگیری از ورود این پرندگان به حفره ها و همچنین دستیابی آنها به سطوح بالا ، موثر می باشند .
نصب حفاظهای مناسب در بلندی ها و سطوح خارجی میتوانند از ورود کبوترها به ساختمان جلوگیری نمایند.
همچنین تعبیه درهایی که از بالا و پائین به خوبی پوشیده باشند ، از ورود این پرندگان به سالنهای پرورش طیور جلوگیری می کند .
با استفاده از سیمهای خاردار و همچنین وسایل مشابه ، میتوان از نشستن این پرندگان بر روی سطوح مختلف جلوگیری کرد.
بکار بردن مواد چسبناک و همچنین محلولهای AviCide در محلهای مختلف میتوانند تاثیر زیادی داشته باشند . اما این مواد را هر چند وقت یکبار بایستی تعویض نمود . علت آن نیز پوشیده شدن این مواد با گرد و غبار می باشد.
در برخی از مجموعه ها نیز استفاده از دود دادن میتواند سبب دور شدن این پرندگان شوند.
پیشنهاد کاربردی برای دور کردن کبوتر از تراس ساختمان:
یک عدد سی دی CD را (البته بستگی به متراژ تراس دارد) با نخ از سقف تراس آویزان کنید به صورتی که با وزش باد سی دی بچرخد که با انعکاس نور باعث فراری کبوترها از تراس می شود.
مشکلات و بیماری های که کبوتر به انسان منتقل می کند:
مشکلات و بیماری های که کبوتر به انسان منتقل می کند:
کنه کبوتری (Argas)
کنه کبوتری یا همان کنه آرگاس رفلکسوز (Argas reflexus) یکی از انواع گونه های کنه نرم می باشد که انگل اصلی پرندگان به ویژه کبوترها (کبوتر چاهی) و سایر پرندگان به حساب می آید. کنه کبوتر از مهمترین ناقلین بیماریها در انسان و حیوانات در سراسر جهان است، امروزه با توجه به گسترش ساخت و سازها در شهرها و عدم رعایت اصول بهسازی حین ساخت ، وجود درزهای انقطاع در بین ساختمان ها یا از طرفی لانه گذاری کبوتران در این منافذ سبب شده که این کنه ها از طریق لانه کبوترها (عمدتا توسط سقف های کاذب ) وارد منازل آپارتمانی شهروندان شود، که این خود امروزه باعث بوجود آمدن آلودگی و به خطر افتادن سلامت برخی از شهروندان شده است.
مایت پرندگان
این آفات در حقیقت انگل انسان برای مدت زمان طولانی نمی باشند و تنها در صورتی که میزبان دیگری نظیر پرندگان در دسترس نباشد انسان را به عنوان میزبان انتخاب می کنند و از خون آنسان تغذیه می کنند و باعث خارش پوستی یا اثرات آلرژیکی روی سطح پوست انسان می شود اما همین حشرات برای پرندگانی نظیر مرغ و کبوتر به شدت خطرناک می باشد.
مگس کبوتر
مگس کبوتر به عنوان یک انگل مضر قابل انتقال از پرندگان به ویژه کبوترهای وحشی به انسان می باشد و در مناطق گرمسیری - نیمه گرمسیری و معتدل با زمستان خفیف ، در سراسر تهران و شهر های ایران قابل مشاهده می باشند.