کرم زرد آرد
نام علمی: Tenebrio Molitor
شناسایی و کنترل و سمپاشی کرم زرد مواد غذایی
شکل حشرات بالغ
حشرات بالغ از لحاظ شکل ظاهر شباهتی به کرم ندارند و بیشتر به سوسک های معمولی و بیتل ها شباهت دارند. رنگ بالغ ها تیره و پوسته بدن سختی دارند و طول تقریبی بالغ ها در صورتی که کاملا رشد پیدا کنند در حدود 1 تا 1/5 سانتیمتر است.
شکل لارو:
لارو این حشرات کرمی شکل می باشد و در صورت رشد کامل حدود 2/5 سانتیمتر طولشان است و یکی از بزرگترین لاروها را در بین حشرات دارند. رنگ لارو ها زرد رنگ بوده و حلقه های قهوه ای روی سطح بدن دارند. بدن لاروها همزمان با رشدشان به تدریج سخت تر می شود.
این حشرات در محل هایی که رطوبت بیشتری دارد و یا دسترسی بیشتری جهت منابع غذایی وجود دارد بیشتر مشاهده می شود. لارو کرم آرد از لحاظ اندازه یکی از بزرگترین لارو حشرات را به خود اختصاص داده است.
لارو این حشرات یک کرم مایل به زرد بوده که در محصولات غلات و حبوبات تخم ریزی می کند و از طرفی می تواند کیسه های آرد را درگیر کند. بذر گیاهان و یا دانه هایی که برای پرندگان ریخته می شود یکی از منابع جذب این حشرات بشمار می آید.
مشاهدۀ این حشرات در محل سکونت انسان می تواند بهداشت مواد غذایی و منزل را به خطر بیاندازد. اگر این آفات به داخل بسته مواد غذایی راه پیدا کند باید ماده غذایی دور ریخته شود و این خود خسارت سنگینی را به فرد وارد می نماید. این آفت عامل انتقال بیماری برای انسان نیست.
کرم زرد مواد غذایی در درجه اول از رطوبت، مواد غذایی قابل تجزیه و کپک زده، برگ گیاهان، حشرات مرده، مواد زائد حیوانی و دانه های غلات و حبوبات تغذیه می نماید و اغلب در بلغور جودوسر، آرد و سایر مواد غذایی خشک لارو این حشرات مشاهده می شود.
زیستگاه طبیعی این کرم ها مکان های تاریک، خنک و مرطوب می باشد و داخل منازل این کرم ها در سقف ها، سرویس های بهداشتی حمام و آشپزخانه .... قابل مشاهده اند و در محیط بیرون از منازل در زیر سنگ ها، کندۀ درختان، محل تجمع مواد زائد حیوانات و ... یافت می شوند.
این حشرات دگردیسی کامل دارند یعنی چرخۀ زندگی آن ها شامل چهار مرحله تخم، لارو، شفیره و حشره بالغ می باشد و معمولاً چرخۀ زندگی آن ها بین 4 تا 6 ماه به پایان می رسد و بسته به شرایط محیط و دما بین 30 تا 70 روز زندگی می کنند.
در صورت مشاهدۀ این کرم ها باید سریعاً مواد غذایی آلوده را دور بریزید ولی متاسفانه حتی با دورریختن مواد غذایی آلوده همچنان این کرم ها را در درز و شکاف منازل مشاهده می کنید چون این حشرات در داخل شکاف ها تخم ریزی می کنند بنابراین باید علاوه بر حفظ اصول بهسازی محیط اقدام به سمپاشی نمود. شرکت سمپاشی نگین دشت با بهره مندی از دانش کارشناسان ماهر شما را در این امر راهنمایی نموده و از طرفی با آموزش مدیریت آفات به مشتری از ورود مجدد حشرات به داخل منزل پیشگیری می نماید.
آگاهی از زیستگاه و چگونگی رفتار حشرات از یک طرف و نیز حفظ توصیه های بهداشتی مبنی بر حذف مواد غذایی مورد تغذیه کرم ها و یا سایر مواد غذایی که در اطراف ساختمان این حشرات را جذب می کند، کمک به کنترل این حشرات می کند از طرفی در صورت مشاهده این کرم ها در اولین فرصت با کارشناسان شرکت سمپاشی نگین دشت تماس گرفته تا در اسرع وقت اقدام به ریشه کنی و نابودی و سمپاشی کرم زرد آرد نمایند.