برای بیشتر حشرات قدرت بینایی و بویایی از مهمترین حواس میباشدو دارای چشمهای مرکب هستند به این معنی که چشم حشره از دو قسمت مجزا تشکیل شدهاست هر قسمت از چشم حشره دارای لنز مخصوص به خود میباشد حشرات برای بو کشیدن و مزه کردن از شاخکهایشان و بعضی اوقات از قسمتهای دیگر بدنشان استفاده میکنند آنها همچنین برای لمس کردن اشیاء از شاخکهایشان استفاده میکنند.
حشرات، ردهای از بیمهرگان هستند که بزرگترین گروه را در میان گروه بندپایان به خود اختصاص میدهند. بندپایان جانورانی هستند که دارای استخوانبندی بیرونی بوده و اعضای آنها بههمپیوستهاند. حشرات شش پا دارند و بیشتر آنها دارای بال هستند. بدن یک حشره از ۳ بخش تشکیل میشود:
سر، سینه و شکم.
حدود یک میلیون گونهٔ مختلف حشره در جهان شناسایی و توسط دانشمندان نامگذاری شدهاست. مجموع حشرات روی زمین تا مرز ده میلیون گونهٔ مختلف میرسد. حشرات تقریباً در همهٔ نقاط روی زمین پیدا میشوند و همچنین میتوان آنها را در آبهای شیرین یافت. حشرات اولین حیوانات پرندهاند که در روی زمین به وجود آمدند. ۳۵۰ میلیون سال قبل، اولین بار آنها توانستند در هوای زمین شروع به پرواز کنند، و این میلیونها سال قبل از پرواز پرندگان و خفاش ها بود.
حشرات در طول رشدِ خود بهطور دورهای پوستاندازی میکنند یا پوستهٔ خارجیِ خود را میاندازند. بعضی از حشرات فقط ۴ یا ۵ مرتبه تغییرشکل میدهند، اما سنجاقکهای یکروزه و حشرات بدون بال میتوانند ۲۰ مرتبه یا بیشتر پوستاندازی کنند و تغییرشکل دهند. هر بار که یک حشره تغییرشکل میدهد، شکل بدنش عوض میشود. این حالت را در حشرات دگردیسی (دگرگونی) مینامند. بعضی از حشرات با هر بار پوستاندازی بهآرامی تغییرشکل میدهند و نوع بالغ آنها بسیار با نوع نوزاد تفاوت دارد.
این حشرات عبارتند از زنبورهای عسل مگسها ،سوسکهای بزرگ، پروانهها و زنبورهای معمولی. روش اصلی تولیدمثل در بندپایان به طریقهٔ دوجنسی است که در آن برای به وجود آوردن موجود جدید نر و ماده شرکت دارند. جنسهای نر و ماده از لحاظ شکل ظاهری معمولاً با همدیگر اختلاف فاحشی دارند بهطوری که تمیز دادن آنها به آسانی امکانپذیر میباشد. این اختلاف که در نقاط مختلف بدن مانند آروارهها، شاخکها، بالها، پاها و سرسی، شانههای سطح زیرین بدن (کژدمها) نمایان است صفات دوشکلی جنسی نامیده میشود. پیدایش این گونه صفات مربوط به وجود هتروکروموزومها است. اغلب حشرات از تیپ مگس سرکه هستند که در آنها مادهها هوموگامت و نرها هتروگامت هستند ولی در حشرات راستهٔ بالموداران و پروانهها برعکس مادهها هتروگامت و نرها هوموگامت میباشند. از طریق دوجنسی و با انجام عمل لقاح یا ترکیب گامت نر (اسپرماتوزوئید) و گامت ماده (اوول) صورت میگیرد. روشهای فرعی تولید مثلی دیگری در بندپایان دیده شدهاست. از جمله بکرزایی یا دخترزایی که در ماده هائی جفتگیری ننموده صورت میگیرد. تولید مثل به طریق بکرزایی بدون دخالت گامت نر انجام میشود و جنین در داخل تخمهای تلقیح نشده رشد میکند. بکرزایی به دو صورت اختیاری، مثل زنبور عسل، یا اجباری، مثل بعضی از زنبورها و شپشکها صورت میگیرد. پدوژنز در واقع یک نوع بکرزایی پیشرس است. لاروهای ماده حاوی تخمدانهای رشدیافتهای بوده و سلولهای اووسیت آنها بدون تلقیح رشد مینماید و تبدیل به لاروهای ماده میشوند که از بافتهای لارو مادر تغذیه مینمایند و تولید تخمهای دیگر میکنند. این تخمها مجدداً لاروهای زاینده، ایجاد مینمایند. به این طریق در نسلهای متوالی، به طرق بکرزایی پیشرس و بدون اینکه تبدیل به حشره کامل بشوند تولید مثل میکنند. گاهی همین حشرات تحت تأثیر درجه حرارت، رطوبت، غذا و عوامل دیگر تبدیل به شفیره و سپس حشرهٔ کامل میگردند و حشرهٔ ماده پس از جفتگیری تخمریزی مینماید.
ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
برای دیدن تصاویر جالب و زیبا از حشرات کلیک کنید
سمپاشی تخصصی نگین دشت
شرکت سمپاشی نگین دشت با بهره مندی از دانش کارشناسان و مهندسان با تجربه ، بیش از سه دهه در عرصه سمپاشی منازل و مبارزه با ناقلین و حشرات موذی با مجوز رسمی از وزارت بهداشت، درمان دانشگاه علوم پزشکی و جهاد کشاورزی فعالیت داشته و افتخار دارد خدمات کنترل و مبارزه با آفات را با استفاده از سموم معتبر و با کیفیت روز دنیا به شما عزیزان ارائه نماید.
۰۲۱-۸۸۳۳۰۱۳۳
از ساعت ۸ صبح تا ۵ بعدظهر
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
مکاتبات رسمی
تمام نقاط استان تهران
تهران، کرج، اسلامشهر، شهریار، پردیس، رودهن, پرند