مورچه ها به اندازۀ سایر حشرات از جمله حشرات مکنده خونخوار از لحاظ پزشکی قابل توجه نیستند در صورتی که آن ها قادراند ارگانیسم های باکتریایی و قارچی که عامل انتقال بیماری جدی به انسان هستند را به افراد انتقال دهند.
از جمله مورچه هایی که بیماری را انتقال می دهند به مورچه فرعون می توان اشاره نمود که در انتقال ارگانیسم هایی مانند سالمونلا، استافیلوکوک، کلوستریدیوم و استرپتوکوک نقش اساسی دارد.
به عنوان مثال وجود این مورچه ها در مراکز درمانی بیمارستانی از جمله مراکز درمان سوختگی بسیار نگران کننده و خطرناک است و مورچه ها می توانند این ارگانیسم ها را از طریق زخم های بیمار به او انتقال دهند.
آیا مورچه ها باعث گزش در انسان می شوند؟
در برخی مواقع گزش مورچه ها علائم و بیماری های بسیار جدی را به انسان انتقال می دهد یا حتی می تواند با واکنش های آلرژیکی یا حساسیت های بیش از حد به سموم مورچه در فرد بروز پیدا کند.
از جمله واکنش هایی که در اثر گزش مورچه در افراد اتفاق می افتد،به گزش ناشی از مورچه های آتشین می توان اشاره نمود که بخصوص بدن کودکان نسبت به سموم این مورچه واکنش آلرژیکی شدیدی از خود نشان می دهد.
چنین اتفاقاتی منجر به خطرات بسیار جدی و حتی در برخی موارد خطر مرگ را بهمراه خواهد داشت. این گزش ها بطور کلی ضایعاتی مانند درد شدید، تورم، خارش و حتی احتمال بروز شوک آنافلاکسی را بهمراه خواهد داشت.
در صورتی که محل گزش ناشی از مورچه ها به صورت کامل ضدعفونی نشود عفونت ثانویه نسبت به گزش مورچه در پوست اتفاق می افتد. از طرفی مورچه ها با انتقال ارگانیسم های بیماری زا از جمله E.coli ، Salmonella ، Shigella و .. قادراند مواد غذایی را آلوده کنند.