سمپاشی کنه کبوتری
شناخت و مبارزه کنه کبوتر Argas reflexus
حشره کنه کبوتر Argas reflexus از دسته کنه های نرم به شمار می آید و ناقل انواع پاتوژن های بیماری زا است که معمولاً این کنه ها از خون کبوتر و ماکیان وحشی تغذیه می کنند. کنه کبوتر مدت زمان کوتاهی روی طعمه خود می چسبد و این تا زمانی است که تغذیه از خون را به طور کامل انجام دهد. وقتی کبوتری در دسترس کنه ها جهت تغذیه نباشد، کنه ها به دنبال میزبان های دیگری جهت تغذیه می گردند و در نتیجه به محل سکونت انسان حمله می کنند و انسان را مورد گزش قرار می دهند. گزش کنه کبوتر روی پوست انسان باعث انتقال واکنش های آلرژیکی و سیستمیک می شود. کنه کبوتر (کنه ماکیان) ناقل انواع بیماری های خطرناک و مشکلات جدی برای انسان است. حشره کنه آرگاس در تمام مراحل زندگی خود یعنی از بدو خروج از تخم شروع به خونخواری می کند و عامل انتقال بیماری به انسان می باشد به همین دلیل از اهمیت بهداشتی و پزشکی ویژه ای برخوردار بوده که در این مقاله ، شركت سمپاشی نگين دشت سعی کرده تا اطلاعات کافی را خدمت شما عزیزان به همراه فایل صوتی ارائه دهد.
ابتدا در خصوص شکل ظاهری و مشخصات فیزیکی کنه های کبوتری، در ادامه چرخه زندگی و عادات غذایی اين نوع از كنه به صورت کامل توضیح داده شده است و سپس علائم تشخیص کنه ها در محل سکونت، شناسایی گزش و خارش ناشی از کنه كبوتر بر روی پوست و نیز خطرات ناشی از گزش کنه ها و بیماری هایی که به انسان انتقال می دهند کاملاً شرح داده شده و در پایان روش های انتقال کنه ها به محل سکونت و نیز روش های پیشگیری از ورود آن ها به داخل محل سکونت انسان و روش های سمپاشی، مبارزه و کنترل کنه ها را خدمت شما عزيزان آموزش داده ایم.
آفت کنه کبوتری (کنه آرگاس رفلکسوز Argas reflexus) یکی از شایع ترین گونه های کنه های نرم در ماكيان می باشد که انگل اصلی پرندگان به ویژه کبوترها (کبوتر چاهی) به حساب می آید. کنه کبوتر از مهمترین ناقلین بیماری در انسان و حیوانات در سراسر جهان است، امروزه با توجه به گسترش ساخت و سازها در شهرها و عدم رعایت اصول بهسازی حین ساخت، وجود درزهای انقطاع در بین ساختمان ها و از طرفی لانه گذاری کبوترها در این منافذ سبب شده که این کنه ها از طریق لانه کبوترها (عمدتا توسط سقف های کاذب و سایر درز و شکاف های منزل) وارد محل سکونت شهروندان شود و در نتیجه باعث ایجاد آلودگی در منزل و به خطر افتادن سلامت افراد خواهد شد.
طول اندازه کنه کبوتر بین 1تا 2 میلی متر و در حالت بلوغ 10تا 12 میلی متر بوده و از لحاظ شکل ظاهر به دانه گلپر شباهت دارد.
در واقع در اثر گزش حشره کنه ماکیان یا کنه کبوتر روی پوست، واکنش های آلرژیکی و خطراتی مانند شوک آنافیلاکتیک یا آنافیلاکسی در بدن انسان رخ می دهد که اگر درمان فوری صورت نگیرد حتی می تواند باعث خفگی و مرگ افراد شود از طرفی گزش این کنه می تواند برخی از پاتوژن ها و عوامل بیماری زای خطرناک را به انسان انتقال دهد. کنه آرگاس می تواند حین گزش میزبان خود از جمله (کبوترها و انسان) یکسری بیماری های خطرناکی مانند بولیا ، تب راجعه، بورلیا آنسرینا، تب Q، اسهال خونی، میکوز و ... را به انسان انتقال دهد.
محل گزش کنه کبوتر (کنه آرگاس) اغلب دردناک بوده و در محل گزش کنه عوارضی به شکل ورم موضعی، التهاب و حتی زخم های پوستی در محل گزش ایجاد می شود که ناشی از آسیبی است که قطعات دهانی قوی و سخت کنه کبوتری با بزاق سمی و میکروبی خود روی پوست فرد ایجاد می نماید. در برخی افراد محل گزش ممکن است آثاری نداشته باشد و یا فقط خارش یا جوش های ریز در محل گزش ایجاد شود.
به همین دلیل مبارزه دقیق و اصولی و سمپاشی کنه کبوتری از اهمیت بالایی در زندگی شهری برای انسان به همراه دارد.
شایان ذکر است یک گونه خطرناک از این حشره به نام کنه آرگاس ایرانی ( Argas persicus) وجود دارد که توسط محقق آلمانی در شهر میانه کشف شده است. اکثر گونه هایی که در ایران مشاهده می شود از گونه کنه آرگاس پرشین می باشند.
شکل ظاهری کنه کبوتر (کنه ماکیان) :
اندازه : طول کنه ارگاس بالغ در حدود 4 الی 6 میلی متر می باشد.
چرخه زندگی : دوره چرخه زندگی کنه کبوتر 2 تا 4 سال.
تعداد تخم کنه کبوتری: 100-150 تخم هر 5 الی 6 هفته .
دمای مطلوب: 28 درجه
شکل بدن کنه کبوتر: دهان به صورت جناحی در حاشیه بدن کشیده شده است. مشاهده سر از قسمت فوقانی امکان پذیر نیست، سر در امتداد بدن قرار دارد و ناحیه شکمی از یک صفحه سخت و ضخیم تشکیل شده است. پوست این حشره به نظر چروک و چرمی به نظر می آید.
حشره ای شبیه گلپر با بدنی تخت و بیضی شکل
عادات کنه ارگاس (کنه کبوتری) :
- کنه کبوتر بیشتر شب تغذیه می کنند و روزها در شکاف و منافذ پنهان می شوند.
- آنها معمولاً در اتاق زیر شیروانی و سقف های کاذب، قرنیز دیوارها، زیر فرش و موکت ها، پرده ها، داخل کلید پریز ها، درز انقطاع ساختمان و مناطقی که در نزدیکی محل تردد کبوترها است پنهان می شوند.
- حمله شدید کنه کبوتر به کبوتر ها می تواند ضعف در پرنده شده و در نهایت باعث مرگ کبوتر شود که بوی تعفن لاشه کبوتر در خانه احساس می شود.
فایل صوتی آموزش سمپاشی کنه کبوتری توسط شرکت نگین دشت
مبارزه و سمپاشی کنه کبوتری یا کنه آرگاس
شرکت سمپاشی نگین دشت به افرادی که دچار مشکل کنه کبوتر در منزل و یا در محیط سقف های کاذب یا کانال های کولر شده اند پیشنهاد می کند تا فقط با یک تماس با متخصصین شرکت نگین دشت از شر کنه کبوتر برای همیشه خلاص شوید.
چنانچه فقط از وجود یک کنه کبوتر ماده بارور در منزل غافل شویم در مدت کمتر از سه ماه با حدود 2000 کنه بالغ و 10000عدد تخم کنه روبه رو خواهید شد!
مراحل سمپاشی کنه کبوتر توسط شرکت سمپاشی نگین دشت
مراحل سمپاشی کنه کبوتر توسط شرکت سمپاشی نگین دشت
- ارائه مشاوره رایگان توسط کارشناس حرفه ای و ماهرشرکت سمپاشی نگین دشت به مشتریان عزیز
- ارائه بهترین روش مبارزه با کنه کبوتر به همراه اجرای روش های بیولوژیک
- برآورد هزینه نهایی انجام عملیات سمپاشی کنه کبوتری
- رزرو انجام عملیات سمپاشی شامل تعیین روز و ساعت اعزام نیرو به محل
- مشاوره قبل از عملیات جهت آماده سازی منزل جهت سمپاشی
- اعزام مهندس مجرب و با تجربه در کنار کارکنان شرکت
- تعیین میزان آلودگی در منزل و یا محل کارشما
- آماده سازی منزل جهت انجام عملیات سمپاشی کنه کبوتر قبل از انجام کار
- ارائه خدمات سمپاشی منازل و مبارزه با حشره کنه کبوتری
- تعیین مدت زمان ریشه کنی و اثرگذاری سمپاشی کنه آرگاس توسط کارشناس در محل
- مشاوره نکات بعد و قبل از سمپاشی کنه کبوتر به صورت فایل صوتی به مشتریان
- آموزش اصول بهسازی محیط در جهت ریشه کنی کنه کبوتری و ارائه راهکارهای مؤثر در جهت جلوگیری از آلودگی مجدد منزل به کنه کبوتر
- مشاوره و پشتیبانی در طول دوره درمان به مشتری تا ریشه کنی کامل حشره کنه کبوتری در منزل
شما عزیزان اگر تصمیم به سمپاشی و مبارزه با کنه کبوتری در منزل یا محل کار خود را دارید و یا نیاز به مشاوره جهت سمپاشی کنه کبوتر دارید با مشاوران و مهندسین شرکت سمپاشی نگین دشت تماس بگیرید تا بعد از بررسی شدت آلودگی کنه کبوتر در محل مورد نظر بهترین راه حل را در اختیار شما قرار دهند.
چرخه زندگی کنه کبوتری:
چرخه زندگی کنه کبوتری:
کنه کبوتر ماده به صورت فصلی از میزبان خود تغذیه می کنند. وزن بدنشان در فصل تغذیه تا سه برابر و حتی بیشتر افزایش می یابد و تخم هایی به رنگ قهوه ای در دسته های 20 تا 60 تایی می گذارند.
دوره چرخه زندگی: چرخه زندگی کنه کبوتر 2-4 سال می باشد و هر کنه ماده در طول 5 الی 6 هفته 100 الی 150 تخم می گذارد. ماده ها در فواصل زمانی مختلفی تغذیه می کنند و در مدت زمانی که تغذیه دارند وزن بدنشان تا سه برابر افزایش می یابد ، سپس تخم های براق گرد و قهوه ای تیره را در دسته های 20 تا 50 می گذارند.
دمای مطلوب: دمای مطلوبی که کنه کبوتر ترجیح می دهد 28 درجه سانتیگراد می باشد.
- لارو حشره کنه کبوتر در حدود شش تا یازده روز از بدن میزبان خود تغذیه می کنند همچنین نمف کنه و کنه های بالغ تنها تا حدود 12 ساعت غذا می خورند.
- پرندگان از جمله کبوتر میزبان اصلی کنه آرگاس می باشد اما ممکن است از گونه های دیگر پرندگان نیز تغذیه کنند. افرادی که در معرض تماس با کبوتر و پرندگان آلوده باشند نیز دچار گزش می شوند.
چگونه از شر کنه کبوتری خلاص شویم؟
به همه عزیزان توصیه ی می شود در بحث سمپاشی کنه کبوتر حتما از کارشناسان حشره شناس پزشکی و دفع آفات کمک بگیرید چون سمپاشی غیر اصولی برای مبارزه با این حشره نه تنها باعث ریشه کنی نخواهد شد بلکه سلامت شما را به خطر می اندازد .
مهم ترین نکته در بحث ریشه کنی کنه کبوتری استفاده از دانش کارشناسان ماهر برای سمپاشی و ریشه کنی کنه کبوتری می باشد. پس بهتر است در مواجه با حشره کنه کبوتری به جای خود درمانی که باعث ایجاد مقاومت درحشرات و انتشار بیشتر آن ها می شود ، هر چه سریعتر با کارشناسان نگین دشت جهت مشاوره تماس بگیرید و از خدمات سمپاشی شرکت نگین دشت در جهت نابودی و ریشه کنی کنه کبوتری بهره مند شوید.
زیستگاه کنه کبوتر (pigeon tick):
محیط هایی مانند پشت بام، اتاق زیر شیروانی، انبارهای صنایع غذایی، سوله ها، بیمارستان ها، درز انقطاع ساختمان، مدارس، هتل ها، موزه ها، مساجد و بناهای تاریخی که کبوتر در آن تردد داشته و برای استراحت در شب و تخم گذاری لانه گذاری می کنند، مورد هجوم انواع آفات خطرناکی است که از کبوتر انتقال می یابد که از جمله آن می توان به کنه کبوتر اشاره نمود.
لارو ، پوره و حشره بالغ کنه کبوتر برای تغذیه در طول شب به میزبان خود حمله می کند، در حالی که روزها در نزدیکی لانه کبوترها و درز و شکاف های دیوار، زیر تشک، فرش، قالیچه، کاغذ دیواری یا کنار قرنیز مخفی می شوند.
خطرات گزش کنه کبوتری (Argas)
حشره کنه آرگاس و مایت از جمله مهمترین اکتوپارازیت هایی (انگل) هستند که از بدن و لانه کبوترها به محل سکونت انسان انتقال یافته و از خون گرم انسان تغذیه می نمایند. این حشرات ناقل بیماری های عفونی و منبع انتقال آنتی ژن هایی هستند که آلرژیک های شدید از جمله شوک آنافیلاکسی را به انسان انتقال می دهند.
علایم گزیدگی کنه کبوتر در افراد مختلف بسته به واکنش سیستم ایمنی بدن میزبان، از واکنش خفیف شبیه نیش پشه تا شوک آنافیلاکسی شدید با واسطه ایمونوگلوبولین E متفاوت است. حتی شوک آنافیلاکتیک کشنده نیز در افراد گزارش شده است.
کنه کبوتری جزء کنه های است که در صورت گزش افرادی با حساسیت بالا یا سیستم ایمنی ضعیف باعث ایجاد شوک آنافلاکسی در آن ها می گردد.
✅ علایم شوک آنافلاکسی که کنه آرگاس در انسان بوجود می آورد (برخی علایم مانند علایم بیماری کرونا می باشد)
- واکنش های پوستی از جمله کهیر، قرمزی پوست ، رنگ پریدگی
- حالت تهوع ، اسهال و استفراغ
- دردهای شکمی
- مور مور شدن و خواب رفتن دست و پاها
- تورم زبان و لب ها
- تغییر نبض قلب
- خس خس در سینه و مشکلات تنفسی
سوالاتی متداولی که مشتریان در زمان ورود کنه کبوتر از کارشناسان دارند:
- عکس و تصویر کنه کبوتر چه شکلی است؟
- حشره ای که بدنی تخت و خاکستری شبیه دانه گلپر دارد چه حشره ای می باشد؟
- خطرات کنه کبوتر برای انسان چیست؟
- چگونه کنه کبوتر را از داخل منزل ریشه کن کنیم؟
- جای نیش کنه کبوتر چه شکلی است؟
- مبارزه و سمپاشی کنه کبوتر و راه های از بین بردن آن در محل سکونت انسان
- ازبین بردن کنه کبوتری در منازل
شما می تواند تمامی سوالات خود را از کارشناسان با تجربه شرکت سمپاشی نگین دشت به شماره 88340546 بپرسید و مشاوره رایگان بگیرید!
عادت های زندگی کنه کبوتر :
عادت های زندگی کنه کبوتر :
- کنه آرگاس اغلب در شب خونخواری و تغذیه دارند و در طول روز در منافذ محل سکونت انسان (غالبا پشت قرنیزها، درز و شکاف درب و زیر تخت خواب، مبلمان و کمد های لباس ) مخفی می شوند.
- کنه آرگاس معمولا در اتاق های زیر شیروانی ، اتاق خواب، سقف های کاذب، بالای دریچه های کولر ،بالکن و به طور کلی کنه های بالغ در نزدیکی مناطق لانه گذاری کبوتر ها بیشتر قابل مشاهده می باشند . (دیدن حتی یک یا دو عدد از این کنه ها می تواند نشان دهنده وجود آلودگی شدید منزل به حشره کنه آرگاس باشد)
- آلودگی شدید بدن کبوتر به کنه کبوتر و یا سایر آفات از جمله مایت و مگس شپش کبوتر می تواند باعث مرگ کبوتر میزبان شود و لاشه کبوتر باعث ایجاد بوی تعفن در محل سکونت انسان شده و این مورد برای محل سکونت انسان آلودگی شدید و خطرناکی ایجاد می کند.
کنه های کبوتر به شدت به سموم غیر تخصصی مقاوم هستند و سمپاشی غیر اصولی باعث بوجود آمدن گونه های مقاوم کنه در برابر سموم می شود به شدت توصیه می شود از روش های خود درمانی و سمپاشی غیر اصولی پرهیز کنید.
از نشانه های تشخیص نیش و گزش کنه های کبوتر می توان به نکات ذیل اشاره نمود:
1 خارش های پوستی و گزش کنه کبوتر
2 ایجاد جوش های ریز بر روی پوست بخصوص روی قسمتی از بازوها و دست ها ، پاها و زیر شکم
3 شنیدن صدای کبوتر در قسمت دیوار پشتی ساختمان، پشت بام، تراس، کانال کولر، سقف کاذب و ...
4 مشاهده لانه کبوترهای وحشی در سقف کاذب و درز انقطاع ساختمان و ....
سوالات متداول مشتریان
سوالات متداول مشتریان
شرکت سمپاشی نگین دشت با مجوز رسمی از معاونت خدماتی و امور بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جهت انجام تمامی عملیات های سمپاشی کارشناسان حرفه ای خود را اعزام نموده تا با نظارت بر عملیات سمپاشی و ارائه بهترین روش های سمپاشی در جهت ریشه کنی و سمپاشی کنه کبوتر اقدام نمایند و کلیه پروتکل های بهداشتی جهت حفظ سلامت مشتری در برابر ویروس کرونا به صورت کامل اعمال می گردد.
برای دیدن فیلم آموزشی شناخت و سمپاشی کنه کبوتر Play کنید
برای دیدن فیلم آموزشی شناخت و سمپاشی کنه کبوتر Play کنید
برای دیدن تصاویر کنه کبوتری (Argas-reflexus) کلیک کنید
منابع کنه
منابع کنه
خطرات گزش کنه کبوتری و مایت
ما شما را با خطرات گزش کنه کبوتر و مایت آشنا می کنیم و در ادامه راهایی درمان آن را آموزش می دهیم.
تصاویر کنه کبوتری
جهت شناسایی و تشخیص کنه کبوتری از سایر حشرات ما تصاویر و شکل های مختلف کنه کبوتری را در این جا تهیه کرده ایم.
تفاوت گزش ساس و کنه
گزش ساس و کنه در بخش های تفاوت های اساسی باهم دارند ما به شما آموزش می دهیم که تفاوت آن ها را بشناسید.