بیماری هایی که کک به انسان و حیوانات انتقال می دهد
تأثیر کک بر سلامت انسان
تعداد بیماری های ناشی از گزش کک، پشه و کنه طبق بیانیه CDC که اخیراً اعلام نموده بین سال های 2004 تا 2018 حدود 3 برابر افزایش پیدا کرده است. یکی از بیماری هایی که به طور شایع گسترش یافته است طاعون می باشد. با وجود اینکه کنترل کک ها امری دشوار است ولی همچنان یکی از علل اصلی انتقال بیماری در سراسر جهان به شمار می آید.
کک، بیماری ها را در حین تغذیه از خون میزبان مانند انسان و حیوان به آن ها انتقال می دهد.
برخی از بیماری هایی که از طریق کک به افراد در سراسر جهان انتقال می یابد عبارتند از :
طاعون:
این بیماری ها از طریق کک هایی که روی بدن رت و موش های صحرایی زندگی می کنند به افراد و حیوانات انتقال می یابد و در واقع ناقل اصلی طاعون، موش صحرایی است.
تیفوس:
این بیماری از طریق کک گربه انتقال می یابد. این کک ها در حین گزش باکتری های آلوده را به بدن میزبان انتقال می دهند و در حین خاراندن محل گزش توسط فرد خراشیده شده و باکتری وارد بدن شده و فرد را مبتلا به تیفوس می نماید.
بارتونلوز (بیماری خراش گربه ای)
این بیماری از طریق گزش کک موش یا گربه به انسان انتقال می یابد.
کرم نواری کک:
این بیماری زمانی رخ می دهد که کودکان به صورت تصادفی کک را خورده و یا بدنشان با مدفوع کک تماس پیدا کند.
تونگیاریس:
این بیماری توسط نوعی کک مربوط به آفریقا یا آمریکا به نام شیگو اتفاق می افتد که در هنگام تغذیه این نوع کک از خون میزبان بیماری را به فرد انتقال داده و محل گزش در اثر خارش شدید دچار عفونت ثانویه می گردد.
خطر عفونت
اگر پوستی که توسط کک گزیده شده محل گزش تمیز و ضدعفونی نشود خطر عفونت باکتریایی ثانویه به همراه خواهد داشت از طرفی هر چه محل گزش بیشتر خراشیده یا خارانده شود احتمال ایجاد عفونت بیشتر خواهد شد.
بیماری هایی که کک ها به سگ یا گربه انتقال می دهند؟
برخی از بیماری های جدی و شایع که کک به حیوانات خانگی از جمله سگ و گربه انتقال می دهد عبارتند از:
احتمال ابتلا به طاعون از طریق خوردن موش های آلوده به طاعون
ابتلا به تیفوس از طریق کک آلوده
یکی از رایج ترین بیماری هایی که کک به سایر حیوانات خانگی انتقال می دهد و بخصوص در محل گزش کک می باشد درماتیت انگلی است که این نوعی آلرژی است که از بزاق کک روی سطح پوست به وجود می آید و پوست حیوانات دچار خارش و التهاب شده و برجستگی هایی در محل گزش ظاهر می شود که ممکن است این نوع درماتیت منجر به ریزش مو و عفونت در محل گزش شود.
بیماری خراش گربه ای در اثر گزش کک گربه به حیوانات انتقال می یابد.
کرم نواری کک عفونتی است که گربه ها در اثر خوردن کک آلوده گرفتار آن می شوند.
کم خونی و کمبود آهن که نتیجه تغذیه کلونی کک ها از حیوانات می باشد.
درماتیت و آلرژیک ناشی از گزش کک:
بسیاری از گربه و سگ هایی که توسط کک گزیده می شوند نسبت به گزش حساسیت نشان داده و دچار خارش شدید و ابتلا به یک نوع بیماری به نام FAD می شوند که این آلرژیک از طریق تماس بزاق کک ها با پوست حیوانات ایجاد می شود. در تابستان به دلیل گرما شرایط ایده آلی برای رشد کک و آلودگی محیط به وجود می آید و حیوانات خانگی به دلیل خروج از منزل می توانند تحت تأثیر گزش این کک ها و به دنبال آن مبتلا شدن به بیماری های اشاره شده قرار گیرند.
بیماری FAD باعث ایجاد خارش پوستی و همچنین زخم های باز و ریزش موهای اطراف چشم حیوانات می شود که زخم های باز مستعد ابتلا به عفونت باکتریایی ثانویه است که در گربه ها پاهای عقبی و سپس دم را تحت تأثیر قرار می دهد و در سگ ها ناحیه پهلو حساسیت بیشتری را نشان می دهد و کمر و ران سگ ها نیز تحت تأثیر این بیماری قرار می گیرد.
در صورت ابتلای گربه و سگ به این بیماری باید از طریق دامپزشگ یا متخصص مربوط، روش های درمانی از طریق تجویز آنتی بیوتیک و دارو و شامپوهای ضد قارچ مؤثر بصورت کامل صورت گیرد.
توجه داشته باشید درمان حیوانات خانگی در محیط آلوده هیچ مشکلی را برطرف نمی کند در صورت وجود آلودگی ابتدا باید اقدام به رفع آلودگی محل سکونت نموده و درمان باید در محیطی عاری از آلودگی صورت گیرد.
کارشناسان ماهر شرکت نگین دشت با ارائه بهترین و اصولی ترین روش های مبارزه و نابودی کک شما را در این امر راهنمایی نموده و آلودگی محل سکونت شما در کمترین زمان با بهترین سموم خارجی رفع می نمایند.