سبد خرید خالی می باشد

قارچ مرگبار برای پشه به مبارزه با مالاريا کمک خواهد کرد

محققان می گويند که از يک نوع قارچ که برای انسان يا محيط زيست خطری ندارد می توان برای نابود کردن پشه استفاده کرد. اين يافته ممکن است راه را برای توسعه شيوه های نويدبخش تازه ای برای مبارزه با مالاريا بگشايد.

تيمی از دانشمندان بريتانيايی دريافته است که تماس با سطحی که آغشته به اين قارچ است، می تواند برای پشه مرگبار باشد.malaria mouse

اين مطالعه که در نشريه "ساينس" چاپ شده است نشان می دهد که 90 درصد پشه هايی که در تماس با اين قارچ قرار گرفتند ظرف مدت 14 روز از بين رفتند.

مالاريا سالانه جان دست کم يک ميليون نفر به خصوص کودکان و زنان باردار در آفريقا را می گيرد.

معالجه مالاريا بسيار دشوار است زيرا انگل آن به سرعت در مقابل داروهايی که برای درمان آن به کار می رود مقاوم می شود و پشه که ناقل آن است نيز در مقابل آفت کش ها مقاومت حاصل می کند.

پژوهشگران دانشگاه ادينبورو و "امپريال کالج" در لندن راه های نابودی پشه را بررسی کردند.

پشه پس از مکيدن خون انسان، برای چند ساعت روی يک سقف يا يک ديوار می نشيند تا استراحت کند.

محققان در پی کشف چيزی بودند که اين حشرات را در مدت استراحت آلوده کند.

 'عدم مقاومت'

آنها نوعی قارچ از گونه "بيووريا باسيانا" را از طريق ماليدن هاگ های (اسپور) غيرفعال به طور مستقيم و همچنين با پاشيدن آن به صورت افشانه (اسپری) روی تور پشه بند، امتحان کردند.

پس از تماس پشه با هاگ ها، قارچ شروع به تکثير کرده و وارد بدن پشه می شود و سپس به رشد خود ادامه می دهد تا او را بکشد.

نه تنها بيش از 90 درصد پشه ها ظرف 14 روز پس از تماس با قارچ نابود شدند، بلکه اين وضع چنان برای آنها کوبنده بود که حتی پيش از تلف شدن به سختی قادر به پرواز و انتشار بيماری بودند.

در تست های آزمايشگاهی، آلودگی پشه به قارچ به ميزان 98 درصد از انتقال مالاريا کاست.

مساله مهم آلوده کردن حشره به اين قارچ در اسرع وقت پس از تغذيه آن از خون آلوده است.

در حدود دو هفته طول می کشد تا انگلی که وارد بدن پشه شده آنقدر رشد کند که بتواند فرد ديگری را که پشه نيش می زند آلوده کند.

اگر حشره در اين فاصله کشته شد، در آن صورت فرصت انتقال انگل مالاريا را نخواهد داشت.

دانشمندان گفتند که هيچ شاهدی وجود ندارد که نشان دهد پشه در مقابل قارچ مقاومت حاصل می کند.

براساس اين تحقيقات و مطالعه ديگری که همزمان در مجله "ساينس" منتشر شده است کشورهای غربی از قبل برای استفاده از قارچ برای مبارزه با شته، موريانه و ساير آفت ها، پروانه صادر کرده اند.

دکتر مت توماس از "امپريال کالج" لندن که اين تحقيقات را هدايت کرده است گفت که اگر او بتواند منابع مالی لازم برای تحقيقات بيشتر را به دست آورد، قادر خواهد بود يک "محصول قابل عرضه" را ظرف سه تا پنج سال تهيه کند.

logo sampashi

مشاوره رایگان

021-88330133


تمام نقاط تهران و کرج

درباره شرکت نگین دشت

شرکت مهندسی نگین دشت با بیش از 30 سال تجربه به صورت تخصصی در زمینه خدمات سمپاشی حشرات، طعمه گذاری انواع موش و مبارزه با آفات خانگی و صنعتی مانند، سوسک، ساس، پشه، موریانه، کنه، مورچه، کک، موش و... با افتخار در خدمت هموطنان عزیزمان می‌باشد.

در ارتباط باشید:

logo-samandehi