شناخت ، شناسایی و سمپاشی مگس میوه
مگس های میوه ( مگس سرکه) چه شکل ظاهری دارند؟
نام لاتین Family Drosophilidae
سایز: یک گونه بسیار کوچک به نام Drosophila Melanogaster که حدود 3 تا 4 میلی متر طول دارند.
چشم ها: رنگ چشم مگس های میوه قرمز و معمولاً تیره رنگ است.
بدن: رنگ قفسه سینه برنز (قهوه ای مایل به زرد)، قسمت بالایی شکم سیاه رنگ و قسمت زیرین بدن مگس ها، خاکستری رنگ است.
رنگ: مگس های میوه به رنگ قهوه ای یا برنز رنگ می باشند.
چگونه از وجود مگس میوه مطلع شویم؟
مگس های میوه در محل سکونت شما عموماً در اطراف میوه های پوسیده، فاسد و بیش از حد رسیده و یا برای مدت طولانی نگهداری شده مستقر شده و در آنجا رشد پیدا می کنند.
مگس های میوه از آبجو، مشروب و شراب به دلیل الکل موجود در آن لذت می برند.
این مگس ها ممکن است در قسمت های فاضلاب ، زباله های قابل دسترس، نخاله ها و یا در سطل های زباله رشد پیدا کنند.
مگس های ماده حدود 500 تخم می گذارند و ظرف 24 تا 30 ساعت در شرایط مطلوب رشد، این مگس ها قادراند بالغ شوند. به همین جهت کنترل این مگس ها کار بسیار دشواری است.
وجود مگس های سرکه در محل سکونت تا چه حد جدی است؟
علاوه بر اینکه این مگس ها جز آفات مزاحم هستند ، قادراند باکتری ها و سایر پاتوژن ها را به مواد غذایی انتقال دهند. برای جلوگیری از آلودگی میوه ها و سبزیجات به این آفات باید آن ها را در ظروف در بسته نگهداری کنید و تمام میوه های خریداری شده را پس از ورود به منزل کامل بررسی کرده و سپس آن ها را در یخچال قرار دهید. همچنین با یک برنامه مدون برای نظافت و تمیز کردن محیط منزل اقدام کرده و از طرفی دفع زباله ها و جلوگیری از تجمع زباله در منازل کمک به جلوگیری از ورود این حشرات به محیط داخل منزل خواهد نمود.
چگونه از وجود مگس های میوه - مگس سرکه خلاص شویم؟
شرکت نگین دشت با بهره گیری از تخصص کارشناسان دفع آفات ، برنامه منحصر به فردی را جهت ریشه کنی و سمپاشی مگس های میوه به شما ارائه می دهد.
سه مرحله مهم سمپاشی شامل ارزیابی، اجرا و نظارت عملیات سمپاشی مگس بوده و سپس با ارائه راه حل های مناسب برای دور نگه داشتن این مگس ها از محل سکونت به شما ارائه داده می شود.
نشانه های آلودگی محیط توسط مگس میوه:
از نشانه های مهم فعالیت مگس میوه، مشاهده مگس های بالغ و لارو این مگس ها می باشد. مگس های میوه بالغ اغلب در آشپزخانه در نزدیکی زباله ها، میوه ها و سبزیجات قابل مشاهده می باشند و از طرفی جذب مشروب و آبجو هم می شوند. لارو مگس های میوه پس از بلوغ تبدیل به شفیره شده و در حالت خزیدن بر روی سطوح قابل مشاهده می باشند. گاهی ممکن است با فضله های موش و یا کپسول های سوسک ها اشتباه گرفته شود که باید در نظر داشت اگر دقت کنیم شفیره ها یک جفت شاخک در قسمت انتهایی دارند که از این طریق می توان آن ها را شناسایی نمود.
رفتار و عادات غذایی مگس های میوه:
آن ها بیشتراز میوه ، سبزیجات ، محصولات تخمیری و ترش تغذیه می نمایند.
فعالیت مگس سرکه ( مگس میوه) :
جمعیت این مگس ها در طول تابستان افزایش می یابد و در هنگام تولد جمعیت آن ها به شدت افزایش می یابد. قابل ذکر است این مگس ها در تمام مدت سال فعالیت دارند.
حشره مگس میوه به طور معمول تا ۲ ماه زنده می ماند، اما اگر شرایط مساعد باشد تا ۶ ماه هم امکان زنده بودن آنها وجود دارد.وجود میزبان از جمله میوه رسیده در سر درخت یا پوسیده در پای درخت و سرمای هوا بهترین شرایط مساعد برای فعال باقی ماندن آفت مگس میوه است.
چرخه زندگی مگس میوه - مگس سرکه :
مگس های میوه Drosophila Melanogaster به دلیل توانایی در زاد و ولد، به سرعت جمعیت آن ها افزایش می یابد. لارو این مگس ها در محیط های مرطوب که حاوی رطوبت و مواد آلی می باشد ، دیده می شود. کل دوره زندگی آن ها 25 روزه بوده و حیات این مگس ها بستگی به شرایط محیط و دسترسی آن ها به مواد غذایی خواهد داشت.
همانند دیگر گونه مگس ها ، مگس های میوه نیز دارای 4 مرحله می باشد: تخم - لارو – شفیره و حشره بالغ.
مراحل اولیه زندگی آن ها تقریباً چند روز طول می کشد و پس از چند روز در شرایط آب و هوایی و دمای مناسب رشد آن ها کامل می شود. مگس های میوه بالغ حدوداً 30 روز زندگی می کنند.
نکات پیشگیری در جهت مبارزه با مگس های میوه
خلاص شدن از وجود مگس های میوه کار بسیار سختی است. مگس های میوه بیشتر جذب مواد شیرین و ارگانیک می شوند. همان طور که از نام آن ها هم مشخص است، این مگس ها باعث آلودگی میوه ها می شوند. علاوه بر این در اطراف گوشت فاسد، سطل های زباله، مواد شیرین و یا مواد الکلی و انواع نوشابه ها نیز تجمع می یابند. توجه داشته باشید بلافاصله پس از خرید میوه ،جهت نگهداری آن را در یخچال قرار دهید.
از نکات مهم دیگر آن است که پس از هر بار استفاده از آشپزخانه، تمام سطوح آن را کاملاً تمیز کرده و زباله ها را سریعاً از منزل خارج نمایید تا از ورود مگس های میوه در امان باشید.
مؤثرترین و اولین گام در جلوگیری از ورود مگس های میوه از بین بردن منابع تغذیه و محل رشد و زاد و ولدشان می باشد.
محل تخم ریزی این مگس ها اغلب بر روی میوه های فاسد، مواد آلی ارگانیک و مواد شیرین و نرم و... می باشد. اگر در آشپزخانه مگس های میوه را مشاهده کردید، کلیه میوه های فاسد و بیش از حد رسیده را از منزل خارج نمایید و یا پس از خرید کردن میوه ها را به سرعت به داخل یخچال انتقال دهید.
در صورت عدم وجود میوه و سبزیجات در منزل، زباله ها و مواد بازیافت را جهت بررسی آلودگی می توان چک کرد و از طرفی مگس های میوه گاهاً در قسمت فاضلاب هم رشد می کنند. در فضای باز مثلاً در محیط حیاط بیشتر در فضاهای زیر درختان، میوه هایی که افتاده است می تواند باعث تجمع ، رشد و تکثیر مگس های میوه شود.
پس از بین بردن شرایط رشد مگس ها، روش های تکثیر مناسب برای کنترل جمعیت مگس های میوه استفاده می شود که از جمله فقدان غذا و از بین بردن کلیه منابع غذایی باعث نابودی آن ها می شود.
از دیگر روش های مبارزه با مگس های میوه ، رفع آلودگی مربوط به چاه های فاضلاب می باشد که از بین بردن آلودگیِ ناشی از باکتری های موجود در چاه فاضلاب باعث کاهش میزان آلودگی می شود. استفاده از سفید کننده ها در چاه های فاضلاب تا حدودی می تواند این آلودگی را برطرف کند ولی باعث از بین بردن کامل آن ها نمی شود. استفاده از بحث تله ها نیز برای ریشه کنی مگس های میوه تا حدودی می تواند مؤثر واقع شود.