تلفن تماس : 88330133      09124540649

بیماری ها و تب هایی که در اثر گزش کنه به انسان انتقال می یابد

طبق بیانیه CDC 2018 نشان می دهد که انتشار بیماری های انتقال یافته از کنه ها نسبت به سال 2004 دو برابر شده است. علاوه بر این آن ها متوجه شدند که کنه ها 7 نوع میکروب جدید را نیز با خود حمل کرده و به میزبان انتقال می دهند.

بیماری های قابل انتقال توسط کنه ها بر اساس نوع منطقه بسیار متفاوت اند و به سایر مناطق نیر انتقال می یابد. گاهی بیماری ها به محل هایی انتقال می یابد که قبلاً مورد حملۀ این آفت قرار نگرفته است.

 انتقال بیماری از طریق تغذیه از خون میزبان

ارگانیزم هایی که باعث انتقال بیماری می شوند حین تغذیه لارو، نمف و حشره بالغ از طریق خون به میزبان انتقال می یابند. هنگامی که یک کنه، میزبان مورد نظر را برای تغذیه می یابد خود را به آن متصل نموده و با بخش هایی دهانی خود پوست میزبان را سوراخ کرده تا از خون آن ها تغذیه نماید. بسیاری از گونه های کنه ، در هنگام تغذیه مادۀ چسبنده ای را ترشح کرده تا در حین تغذیه خود را محکم به بدن میزبان متصل نمایند. از طرفی گاهاً در بزاق دهانشان ماده ای بی حس کننده را حین تغذیه ترشح می کنند که میزبان مورد نظر گزش را احساس نمی کند.

در طول دورۀ تغذیه از خون، کنه پاتوژن هایی را که با خود حمل می کنند به خون میزبان انتقال می دهند.

 کنه چه بیماری هایی را انتقال می دهند؟

مهمترین بیماری هایی که توسط کنه ها انتقال می یابد:

  • بیماری لایم
  • بیماری تب منقوط کوه های راکی
  • تب کنه ای کلرادو
  • بایزیوز :  بیماری عفونی انگلی
  • تولارمی: تب خرگوشی
  • ارلیشیوز: بیماری باکتریایی کنه لون استار
  • STAR : بیماری راش یا خشکی پوست مرتبط با کنه های منطقه جنوبی
  • تب راجعه: عامل آن باکتری هایی از جنس بورلیا و ریکتزیا است
  • آناپلاسموزیس
  • ویروس پوواسان
  • تب منقوط ریکتزی Rickettsiosis
  • ویروس هارتلند: عامل انتقال آن کنه لون استار است

Tick 650 × 1117 معرفی انواع کنه ها و بیماری های انتقالی به انسان

 در صورت مواجه با علائم ذکر شده در هر بیماری با کارشناسان شرکت نگین دشت تماس گرفته تا پس از تشخیص نوع کنه شما را در رفع آلودگی محیط و سمپاشی کنه ها  و  راه حل لازم را به شما ارائه دهند.

 چه بیماری هایی را کنه انتقال می دهند؟

بعضی از علائم رایج بیماری های ناشی از کنه

  • تب و لرز
  • درد های عضلانی
  • سردرد
  • خارش های پوستی که نشانه ای از انتقال چندین بیماری از کنه ها بوده که خارش های مشخصی را به وجود می آورد.

بیماری هایی که از کنه ها انتقال می یابد شامل نشانه هایی از خارش بوده مانند بیماری لایم، بیماری راش - خشکی پوست، تب منقوط کوه های راکی، تب کنه کلرادو ، ارلیشیوز و ...

 بیماری لایم

یکی از شایع ترین بیماری های انتقال یافته از طریق کنه ها بخصوص برای ساکنین ایالات متحده بیماری لایم می باشد. این بیماری از طریق کنه های پا سیاه به میزبان انتقال می یابد. در مناطقی مانند قسمت شمالی ایالات متحده و سواحل اقیانوس آرام این بیماری شایع تر است. بیماری لایم با علائمی مانند ایجاد بثورات قرمز رنگ در اطراف محل نیش همراه با درد مفاصل، درد عضلانی ، تب، گرفتگی عضلات یا سفت شدن آن ها و دردهای بدنی همراه خواهد بود. دوره بیماری لایم بین 3 تا 30 روز بوده که نشانه هایی مانند تب و علائم بالا از چند روز بعد از گزش مشخص می شود و در حدود 70 تا 80 درصد افراد مبتلا به لایم علائم محل گزش افزایش می یابد.

 تب منقوط کوه های راکی

تب منقوط کوه های راکی - RMSF  توسط کنه های سگی آمریکایی- کنه های چوبی  کوه های راکی و کنه های سگی قهوه ای انتقال می یابد. انتشار اولیه این بیماری در جنوب شرقی و سواحل اقیانوس اطلس گزارش شده است. اگرچه این بیماری در اکثر نقاط جهان با تعداد متفاوت گزارش شده است و از علائم معمول آن تب، سردرد، درد شکم، استفراغ و درد عضلانی می باشد. بثورات و محل زخم پس از چند روز ایجاد می شود ولی گاهاً ممکن است جای آن مشخص نباشد. در صورت عدم بروز نشانه های بیماری باعث افزایش شدت بیماری شده و حتی خطر مرگ را به همراه خواهد داشت.

گاهاً علائم بیماری را به دلیل شباهت به آنفولانزا نمی توان شناسایی کرد.

محل گزش در افراد مختلف متفاوت است. حدود 1 از 10 نفر مبتلا به RMSF در محل گزش آثاری مشاهده نمی کنند. در اغلب موارد شروع ظاهر شدن محل زخم و گزش 2 تا 5 روز پس از شروع تب می باشد. اگرچه شکل آن در افراد مختلف متفاوت می باشد و گاهاً به شکل نقاط بسیار ریز و رنگ پریده در ناحیه مچ دست، ساعد و مچ پا ظاهر می شود و با گذشت زمان به سایر اندام بدن گسترش می یابد و گاهی اوقات خارش در کف دست و پا هم اتفاق می افتد.

Crimean Congo HF 850 × 584  گستردگی آلودگی ویروس تب کریمه کنگو CCFH

 تب کریمه کنگو

عامل بیماری ویروسی از خانواده Bunyaviridae و جنس Nairovirus است. ویروس تب خونریزی‌دهنده کریمه - کنگو اصولاً در طبیعت به وسیله کنه‌های سخت گونه هیالوما منتقل می‌شود؛ ولی به وسیله گونه‌های دیگر نیز منتقل می‌شود.  

این بیماری در فصل‌های گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور (زمان رشد و تکثیر کنه‌ها) شیوع پیدا می‌کند. در بسیاری از موارد تا اوایل یا نیمه‌های پاییز کم‌کم پایان می‌یابد. اما در کشورهایی که تعداد دام‌های مبتلا و افراد مبتلا بالا است ممکن است به خاطر شیوع به پایان نرسد.ویروس تب کریمه کنگو تا ۲۴ ساعت قابلیت انتقال از بدن فرد متوفی به افراد دیگر را دارد و با توجه به انتقال سریع بیماری از طریق مخاط، ترشح و خون متوفی به افراد دیگر، بیماران فوتی با رعایت شرایط بهداشتی، در کاورهای مخصوص و پلمپ شده، توسط افراد مجهز به لباس‌های مخصوص به خاک سپرده می‌شوند. گفتنی است به علت خطر ابتلا، بدن این بیماران بدون غسل و کفن به خاک سپرده می‌شود.

علایم بیماری

  1. دوره کمون: بستگی به راه ورود ویروس دارد. پس از گزش کنه، دوره کمون معمولاً یک تا سه روز است و حداکثر به ۹ روز می‌رسد. دوره کمون به دنبال تماس با بافت‌ها یا خون‌آلوده معمولاً پنج تا شش روز است و حداکثر زمان ثابت شده ۱۳ روز بوده‌است.
  2. قبل از خونریزی: شروع علائم ناگهانی حدود ۱ تا ۷ روز طول می‌کشد (متوسط ۳روز)، بیمار دچار سردرد شدید، تب، لرز، درد عضله، (بخصوص در پشت و پاها)، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم، ترس از نور (حساسیت به نور) می‌شود. ممکن است حالت تهوع، استفراغ بدون ارتباط با غذاخوردن و گلودرد و احتقان ملتحمه در اوایل بیماری وجود داشته باشد که گاهی با اسهال و درد شکم و کاهش اشتها همراه می‌شود. تب معمولاً بین ۳ تا ۱۶ روز طول می‌کشد.
  3. مرحله خونریزی‌دهنده: مرحله کوتاهی است که به سرعت ایجاد می‌شود و معمولاً در روز ۳ تا ۵ بیماری شروع می‌شود و ۱ تا ۱۰ روز (بطور متوسط ۴ روز) طول می‌کشد. خون‌ریزی در مخاطها وپتشی (خون ریزی زیرجلدی که قطری در حدود ۱–۲ میلی‌متر دارد) در پوست بخصوص در قسمت بالای بدن و در طول خط زیربغلی و زیر پستان در خانم‌ها دیده می‌شود 
  4. دوره نقاهت: با کمرنگ شدن ضایعه‌های پوستی از روز دهم، به تدریج روند بهبودی آغاز می‌شود. بیشتر بیماران در هفته‌های سوم تا ششم بعد از شروع بیماری وقتی شاخص‌های خونی و آزمایش ادرار آنان طبیعی شد از بیمارستان مرخص می‌شوند. 

 ارلیشیوز

این بیماری باکتریایی از طریق کنه لون استار از دسته کنه های سخت به انسان انتقال می یابد و علائم مربوط به آن 1 یا 2 هفته پس از گزش کنه ها ظاهر می شود . از آنجا که نیش کنه ها بی درد است گاهاً متوجه گزش حشره نمی شوید و علائم مربوط به آن معمولاً تب، سردرد، لرز، دردهای عضلانی، تهوع، استفراغ، اسهال، قرمزی چشم و زخم هایی که روی سطح پوست ظاهر می شود که در حدود 30 تا 60 درصد افراد این علائم را دارند. علائم شدید این بیماری مشکلات تنفسی و خونریزی می باشد.

 بابزیا

این بیماری از طریق گزش کنه های پا سیاه انتقال می یابد و علائم این بیماری شبیه به آنفولانزا می باشد که شامل تب، لرز، عرق، سردرد، دردهای بدنی ، از دست دادن اشتها، حالت تهوع یا خستگی می باشد. این بیماری سلول های قرمز خون را آلوده می کند و در بعضی بیماران ایجاد کم خونی می نماید.

 تب راجعه انتقال یافته از کنه

تب راجعه در اثر یک عفونت باکتریایی که با شروع علائمی نظیر تب، سردرد، درد مفصل ،گرفتگی عضلات و تهوع همراه است. دو نوع تب راجعه وجود دارد یکی عامل انتقال آن کنه و دیگری شپش می باشد. به طور متوسط افراد به ندرت در معرض این بیماری قرار می گیرند زیرا عمدتاً کنه هایی که آن را انتقال می دهند در لانه میزبان زندگی می کنند و در همان محل تغذیه می کنند. این بیماری از کنه های نرم آلوده از جنس Ornithodoros و Carios انتقال می یابند.

 تب کنه کلرادو

ارگانیسم هایی که باعث این بیماری می شود، یک ویروس است که از کنه های چوبی کوه های راکی انتقال پیدا می کند. علائم این بیماری عبارتند از تب، لرز، درد بدن، خستگی، بثورات، سردرد و ... می باشد. این بیماری نادر از طریق یک ویروس از خون یک فرد به فرد دیگر انتقال می یابد. این بیماری بیشتر در کوه های راکی در ارتفاع 4000 تا 10500 فوت گزارش شده است.

 بیماری بورلیا - بورلیوزیز

این بیماری نیز توسط کنه های پا سیاه منتقل می شود و انتشار بیماری شباهت بسیار زیادی به بیماری لایم دارد.

 بیماری تولارمی - تب خرگوشی

تولارمی از طریق  سه گونه کنه به انسان منتقل می شود کنه سگی، کنه چوبی، کنه لون استار. این بیماری در اثر گزش کنه ها ، گزش مگس های گوزنی ، تماس پوست با حیوانات آلوده، نوشیدن آب آلوده  و از طریق استنشاق گرد و غبار و هوای آلوده وارد بدن می شود.

علائم ناشی از تولارمی شامل تب بالا، زخم های پوستی در محل گزش و همچنین تورم غدد لنفاوی بخصوص در زیر بغل و کشاله ها و گاهاً همراه با ظاهر شدن بثورات و زخم های پوستی قابل تشخیص است.

 آناپلاسموزیس

این بیماری عمدتاً توسط کنه های پا سیاه در شمال شرقی – مرکزی ایالات متحده و سواحل اقیانوس ها منتقل می شود و علائم آن  همراه با تب، سردرد، لرز، درد عضلانی و گاهی سرفه و اختلال روانی است. معمولاً پس از 1 تا 2 هفته از گزش کنه ها علائم ظاهر می شود و به ندرت روی سطح پوست به وجود می آید و علائم در افراد مختلف متفاوت است و بیماران به ندرت تمامی این علائم را خواهند داشت.

 ویروس هارتلند

عفونت ویروس هارتلند در سال 2012 شناسایی شد و تا کنون این بیماری در حدود 10 بیمار در سراسر آمریکا شناسایی شده است و کنه لون استار مشکوک به انتقال این بیماری می باشد. علائم ویروسی بیماری هارتلند سردرد، درد عضلانی، اسهال، از دست دادن اشتها و تهوع می باشد.

 بیماری ریکتزیوس

این بیماری در سواحل اقیانوس ها به خصوص اقیانوس آرام بیشتر گزارش شده است.

 بیماری پوواسان

این بیماری توسط کنه های پا سیاه و Groundhog انتقال می یابد و در اطراف دریاچه های بزرگ بیشتر گزارش شده است. از نشانه های عفونت، تب، سردرد، استفراغ، ضعف، تشنج و از دست دادن حافظه می باشد.

 بیماری ریکتزیا پارکری

در سال 2004 شناسایی شد و به عنوان یک بیماری خطرناک محسوب می شود.

 بیماری خشکی پوست مرتبط با کنه های منطقه جنوبی  STARI

محل نیش کنه به وسیله بثورات قرمز رنگ احاطه شده است و بیشتر از طریق کنه های لون استار انتقال می یابد. علائم آن شامل خستگی، سردرد، تب، درد عضلانی می باشد. بثورات یا محل گزش STARI شباهت زیادی به بیماری لایم دارد ولی این بیماران علائم کمتری را نسبت به بیماران لایم تجربه می کنند.

در صورت مشاهده علائم تمام بیماری ها باید سریعاً به پزشک متخصص مراجعه نمایند. قبل از هر اقدامی از طریق تماس با شرکت نگین دشت با کارشناسان ما تماس گرفته تا ابتدا نوع کنه شناسایی شود سپس راه حل های مناسب جهت سمپاشی کنه مورد نظر را به شما ارائه میدهند.

 آلرژی ردمیت

در واقع یکی از انواع بیماری های کلاسیک نبوده بلکه در این حالت وضعیت سلامت انسان در اثر تغذیه کنه لون استار تحریک شده و فرد به آلرژی شدید رد میت مبتلا می شود. این آلرژی باعث ضایعات کلیوی، کاهش فشار خون و از نشانه ای دیگر آن نشانه هایی از آنافیلاکسی شامل استفراغ، اسهال، تنفس و کاهش شدید فشار خون را به همراه خواهد داشت. شواهد این بیماری را می توان 4 تا 6 ساعت پس از گزش تجربه کرد.

 فلج کنه ای

این بیماری از دو گونه کنه به نام های Dermacentor variabilis  و Dermacentor andersoni  انتقال می یابد و در حین تغذیه این کنه ها توکسین را به خون میزبان ترشح کرد که فرد را فلج می کند.


منبع مقاله: شرکت نگین دشت

طبق ماده 12 فصل سوم قانون جرائم رایانه هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع مقاله ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد!

  

نظرات (1)

0 از 5 براساس 0 رای
هنوز نظری ارسال نشده است
این نظر توسط مدیر سایت کمینه شده است

بیماری ترسناکیه

  1. بهتر است نام و نظر خود را فارسی تایپ کنید ( برای انتشار سریع نظر یا افزودن فایل پیوست، باید وارد حساب کاربری خود شوید )
رتبه دهید:
پیوست (0 / 3)
انتشار موقعیت


درباره شرکت نگین دشت

شرکت مهندسی نگین دشت با بیش از ربع قرن تجربه به صورت تخصصی در زمینه خدمات سمپاشی حشرات ، طعمه گذاری انواع موش و مبارزه با آفات خانگی و صنعتی مانند ،سوسک ، ساس ، پشه ، موریانه ، کنه ، مورچه ، کک ، موش و...  با افتخار در خدمت هموطنان عزیزمان می باشد.

در ارتباط باشید :

    

اطلاعات تماس

شما میتوانید هم اکنون سوالات مربوط به ضد عفونی و سمپاشی حشرات را به طور مستقیم با کارشناس نگین دشت مطرح فرمایید.

 این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
 logo-samandehi
 

ارتباط با ما

ارتباط مستقیم با کارشناسان ما در شبکه های اجتماعی