سمپاشی کنه
حدس بزنید چه کسی از وجود شما در طبیعت بسیار خوشحال است؟
کنه ها
نیش کنه ها می تواند ارگانیسم های بیماری زا را به انسان انتقال داده و در زندگی ما تغییر ایجاد نماید. در روش های نوین مبارزه و سمپاشی کنه توسط شرکت سمپاشی نگین دشت ، از یک رویکرد ترکیبی استفاده میشود که کنه ها را در یک مرحله به صورت کامل نابود و ریشه کن نماید تا به شما کمک کند به صورت تضمینی منزل و حیاط شما عاری از کنه باشد.
کنه ها حشرات خونخواری هستند که از آنجا که انواع کنه ها می توانند بیماری های و عوارض خطرناکی را به انسان انتقال دهند از اهمیت بهداشتی و پزشکی بالای برخوردار هستند و همچنین با ورود کنه به محل سکونت انسان می توانند سلامت انسان را به خطر اندازند به همین جهت در این مقاله سعی کرده ایم تا اطلاعات کافی راجع به کنه ها را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم. ابتدا راجع به شکل ظاهری، مشخصات فیزیکی کنه ، چرخه زندگی و عادات غذایی کنه به صورت کامل توضیح داده شده است و سپس چگونگی علائم تشخیص کنه ها در محیط منزل ، شناسایی گزش و خارش ناشی از کنه ها بر روی سطح بدن و نیز خطرات ناشی از گزش کنه ها و بیماری هایی که به انسان انتقال می دهند کاملاً شرح داده شده و در پایان روش های انتقال کنه ها به محل سکونت، روش های پیشگیری از ورود آن ها به داخل محل سکونت انسان و روش های سمپاشی کنه را خدمت شما آموزش داده ایم.
کنه از دسته حشرات بندپایان کوچک هستند و از راه تغذیه از خون پستانداران، پرندگان و گاهی خزندگان و دوزیستان تغذیه میکنند. کنه به همراه هیرهها(مایت ها) زیر ردهٔ کنه سانان (Acarina) را تشکیل میدهند. کنه دارای انواع یک میزبانه، دومیزبانه و سهمیزبانه هستند. کنههای ایکسودس، هیالوما و بوافیلوس از خانواده کنههای سخت و عمدتا در نشخوارکنندگان ایجاد بیماری میکنند. کنههای مرغی (ارگاس پریسکوس) از خانوادهٔ کنه های نرم هستند و در میزبان خود پرندگان و انسان بیماری را انتقال می دهند. کنه هایی از راسته آکارینا نیز یکی از مهمترین راسته های رده عنکبوتیان به شمار می آیند. کنه در تمام مراحل زیستی خود از خون و مایعات بین بافتی میزبان تغذیه می کند.
هر آنچه از مراحل سمپاشی کنه شرکت نگین دشت باید بدانید
1. بازرسی از منزل و محیط اطراف
زمانی که کنه به منزل یا محل کار شما وارد می شود باید در اسرع وقت اقدام به ریشه کنی و پاکسازی محل آلوده نمایید.متخصصین شرکت نگین دشت در رفع کامل مشکل شما در کمترین زمان ممکن اقدام خواهند کرد. کنه یک حشره بسیار خطرناک و خونخوار می باشد که در درزها و شکاف منزل پنهان شده و پیدا کردن این حشره کار بسیار سختی می باشد متخصصین حرفه ای دفع آفات برای مشاهده دقیق شواهد، آموزش های لازم را دیده و در اولین بازدید از محل شما بخصوص محل هایی شامل تخت، مبلمان، فرش، پرده و لباس ها و ... از طرفی شکاف و درز موجود در دیواره ها و از همه مهمتر سقف های کاذب ، میزان آلودگی را بررسی می کنند. بررسی محل های آلوده از داخل منزل شروع شده و محیط اطراف آن را نیز بازرسی می نمایند.
2. اجرای عملیات سمپاشی کنه
پس از اتمام بازرسی و ارزیابی وضعیت آلودگی محل، متخصصان بهترین برنامه، شیوه درمان و ریشه کنی را بر اساس میزان آلودگی به شما توصیه می کنند. شرکت سمپاشی نگین دشت با استفاده از سموم مجاز مطابق با استانداردهای لازم و روش های نوین اقدام به سمپاشی کنه نموده و در این روش با هدف از بین بردن تخم و لاروهای کنه اقدام به سمپاشی می نماید. قابل ذکر است با روش ارائه شده تخم و لارو حشرات نیز ریشه کن شده و دیگر به بلوغ نرسیده و از طرفی نیاز به سمپاشی مجدد نخواهد داشت.
3. نظارت و پشتیبانی کارشناسان تا ریشه کنی کامل کنه
مبارزه و سمپاشی کنه امری بسیار سخت و دشوار است اما متخصصین شرکت نگین دشت با پیگیری مداوم پس از انجام سمپاشی کنه تا رفع کامل آلودگی شما را پشتیبانی می کنند و بهترین راهکار را جهت نگهداری و حفاظت از محل سکونت در مقابل ورود این حشره موذی به شما ارائه می دهند.
سمپاشی کنه توسط شرکت سمپاشی نگین دشت
سمپاشی کنه توسط شرکت سمپاشی نگین دشت
کنه ها در بین سایر حشرات مکنده قادراند بیشترین و خطرناکترین بیماری ها را به میزبان خود از جمله انسان انتقال دهند و از این جهت در بحث سمپاشی حشرات از اهمیت و حساسیت بیشتری برخوردارند. وجود کنه در محل سکونت باعث به خطر انداختن سلامت افراد می گردد از این جهت در صورت گزارش مشتریان به مشکوک بودن منزل به هر گونه از انواع کنه ها ، شرکت سمپاشی نگین دشت اکیپ کارشناس حشره شناس یا مهندس دفع آفات خود را در اسرع وقت به محل مربوط اعزام می نماید.در صورتی که با گزش کنه مواجه شدید در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید و تا قبل از رفع آلودگی محل سکونت وارد منزل نشوید.
کارشناسان متخصص ما پس از بازرسی کامل محل آلوده ، نوع کنه را شناسایی می کنند و سپس منبع آلودگی را مورد بررسی قرار می دهند.
کارشناسان با توجه به چرخه زندگی کنه مورد نظر و بررسی میزان آلودگی محیط یک برنامه جامع و مدون را جهت سمپاشی و ریشه کنی کنه به مشتری ارائه می دهند سپس تمامی نکات لازم جهت بهسازی محیط و رفع تمامی شرایط مساعد رشد کنه ها را به شما آموزش می دهند تا از ورود مجدد کنه به محل زندگی شما پیشگیری شود.
کنه به دو خانواده تقسیم می شوند:
کنه به دو خانواده تقسیم می شوند:
1. کنه سخت
2. کنه نرم
حشره کنه های سخت دارای یک پوشش بسیار سخت می باشند که این پوشش بلافاصله در عقب سرکاذب قرار گرفته است. این پوشش پشتی در کنه های ماده کوچکتر بوده ولی در کنه های نر این پوشش سخت تمام سطح پشتی را می پوشاند. ( کنه های نرم که فاقد این پوشش هستند.)
رفتار شناسی کنه :
کنه های سخت بطور معمول مقدار زیادی از زندگی خود را روی سطح زمین ، بیشتر در نواحی مرتعی یا گیاهان در انتظار میزبان خود سپری می کنند.
برخی گونه های کنه های سخت تمام عمر خود را روی یک میزبان می مانند این کنه ها را انگل های یک میزبانه می نامند.
برخی دوران نوزادی و نمفی را روی یک میزبان و دوران بلوغ را روی میزبان دیگری می گذرانند این کنه ها را انگل های دو میزبانه می نامند.
اما عموما کنه های سخت سه میزبانه هستند و دوران نوزادی ، نمفی و بلوغ را روی سه میزبان می گذرانند.
عوامل محیطی :
دما یک عامل موثر برای رشد و تکثیر کنه می باشد کنه های سختی که تغذیه نکرده اند می توانند در هوای سرد زمستان در مخفیگاهشان سپری کنند اما کنه هایی که منبع تغذیه دارند و مقاومت تخم ها در این فصل بسیار کم می باشد.
هوای گرم بهار و تابستان باعث شدت فعالیت کنه ها می شود. بطور کلی کنه های سخت در هوای مرطوب آسیب نمی بینند و معمولاً در وضعیت خشکی سریعاً می میرند. در صورتیکه کنه های نرم در وضعیت های بسیار خشک زندگی می کنند.
شکل ظاهری کنه آرگاس (کنه کبوتری) :
کنه ماکیان جزء کنه های نرم طبقه بندی می شوند . اندازه طول کنه آرگاس در حدود 4 الی 6 میلی متر می باشد.
دهان به صورت جناحی در حاشیه جبهه بدن کشیده شده است . مشاهده سر از قسمت فوقانی امکان پذیر نیست، سر در امتداد بدن قرار دارد و ناحیه شکمی از یک صفحه سخت و ضخیم تشکیل شده است. کنه کبوتر پوست این حشره چروک و چرمی شکل به نظر می آید. این نوع از کنه در حال حاضر در تهران و اکثر شهرهای بزرگ شایع شده است که از طریق کبوتر و یا سایر پرندگان وارد منازل می شوند. امروزه اطراف منازل ، داخل تراس، پشت پنجره، پشت بام ، درز انقطاع ساختمان ها کبوتر ها تردد بیشتری دارند و معضل وجود پرنده در اطراف ساختمان ها باعث شده تا افراد زیادی با آفات ناشی از کبوتر در منازل خود مواجه شوند . جهت دور کردن کبوتر از اطراف منزل خود با شرکت نگین دشت تماس گرفته تا با نصب شاخک های دور کننده پرندگان در اطراف محل سکونت شما ، منزل را از ورود آفات پرندگان ایمن کنند.
بیماری انتقال یافته از انواع کنه ها
کنه ها جز خطرناکترین حشراتی هستند که حین گزش به میزبان خود انواع عوامل بیماریزا و آلودگی را انتقال می دهند . در بعضی مواقع جای گزش افراد بدون درد است ولی ترشحاتی که در محل گزش ایجاد می کنند واکنش های آلرژیکی و بیماری تب دار را به میزبان خود انتقال می دهند، از طرفی عامل انتقال انواع میکروب ها نیز می باشند. در کنه ها نرم جای گزش فقط گاهاً قرمز می شود در صورتی که در کنه های سخت جای گزش متورم و سفت می شود. گزش انواع کنه ها موجب بروز بیماریهایی خطرناک و کشنده مانند تب کریمه کنگو میشود که میتواند سریعا منجر به مرگ انسان شود که در کشورهای حوزه خاورمیانه، بخشهای جنوبی و شرقی اروپا، شمال غربی چین، هند و اسیای میانه این مورد بیشتر شیوع پیدا کرده است و اکثرا از طریق گوشت دام به بدن انسان منتقل میشود. این بیماری به شدت به سرما حساس می باشد بنابراین توصیه می شود گوشت تازه را قبل از مصرف چند ساعت در فریزر قرار دهید و از مصرف گوشت گرم و تازه خودداری کنید.
از دیگر بیماری های تب دار می توان به تب راجعه کنه (اندمیک) که از جنس اورینتودوروس انتقال می یابد، اشاره نمود.
تب Q که توسط کوکسیلا بورنتی و بیشتر از طریق شیر آلوده دام به انسان انتقال می یابد و همچنین بیماری های از دسته ریکتزیایی نیز توسط کنه ها به میزبان انتقال می یابد.
راه انتقال بیماری تب کریمه کنگو
راه انتقال بیماری تب کریمه کنگو
عامل و ناقل ویروس CCHF در طبیعت، کنهها هستند و گاو، گوسفند، بز، خرگوش و جوجهتیغی و حتی جوندگانی مثل موش نیز به عنوان ناقل بیماری شناخته میشوند. این ویروس از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار گزیده شده توسط کنه ، لاشه حیوان آلوده (و انتقال بیماری به قصاب که به اصطلاح بیماری قصابان نیز شناخته می شود) سبب ایجاد همهگیری در افراد بصورت ناگهانی میشود.
با وجود اینکه پرندگان (به غیر از شترمرغ) به این بیماری مقاومند اما میتوانند با پخش کنههای آلوده باعث شیوع بیماری تب کریمه کنگو شوند.
آموزش صحیح خارج کردن کنه از روی بدن
تغذیه کنه :
اهمیت تغذیه کنه از خون میزبان و تأثیر آن بر سلامتی انسان و حیوانات با ایجاد جراحت و زخم بر روی بدن میزبان توسط کنه و از طرفی انتقال بیماری به میزبان از نکات مهمی است که باید در مورد آن بیشتر بدانیم تا بتوانیم از اهمیت سمپاشی کنه بیشتر آگاه شده و سریعاً در ریشه کنی و نابودی کنه ها اقدام نماییم.
کنهها انگلهایی هستند که از خون گرم سایر جانوران تغذیه میکنند. شروع زندگی کنه با تخم گذاری شروع می شود و در تابستان به صورت لارو از تخم خارج شده و به سمت نوک علفها و دیگر گیاهان کوتاه میخزند. آنها منتظر میمانند تا میزبان خونگرم به آن ها نزدیک شود. سپس روی بدن میزبان محکم میچسبند و به درون پوست نفوذ پیدا کرده و شروع به مکیدن خون میکنند. زمانی که کنه به اندازه کافی تغذیه نمود و به ده برابر اندازهٔ عادیشان رسیدند، از بدن میزبان جدا میشوند. پاییز و زمستان را استراحت میکنند و در بهار به صورت شفیره دگردیسی میکنند و دوباره برای تغذیه از میزبان جدید منتظر میمانند. این بار وقتی غذا میخورند، میافتند و بالغ میشوند و در زیر بوتههای کوتاه برای میزبانی بزرگ، اغلب گوسفند، گاو یا انسان منتظر میمانند.
تغذیه کنه از خون میزبان همواره واکنش های آلرژیک و یا درد روی سطح پوست ایجاد می کند و گاهاً ایجاد مسمومیت و یا حتی بیماری های بسیار خطرناک را از طریق انتقال میکرواُرگانیسم های بیماری زا به بدن میزبان انتقال می دهد که باعث تضعیف بدن میزبان و یا حتی خطر مرگ را برای او به همراه خواهد داشت. این میکروارگانیسم ها به عنوان پاتوژن های شناخته شده و کنه ها نقش انتقال آنها را به بدن میزبان دارند.
کنه ها در تمام مراحل زندگی خود مانند یک انگل و پارازیت از میزبان خود تغذیه می کنند و تنها از خون میزبان تغذیه می نمایند. کنه ها پس از یافتن میزبان، خود را به بدن میزبان می چسبانند و با بخش برنده دهانی که کلیسر نامیده می شود سطح پوست را خراش می دهند و از طریق ترشح بزاق که ماده ای چسبنده دارد خود را محکم روی سطح پوست میزبان نگه می دارند.
کلیسرها در قسمت انتهای دهانی واقع شده که قادراند سوراخی را در قسمت غشای میانی پوست میزبان ایجاد کنند و سپس باعث پاره شدن رگ های خونی نزدیک به سطح پوست می شوند و این کلیسرها به همراه هیپوستوم که یک ردیف دندان های طولی می باشد وظیفه تغذیه از خون میزبان را به عهده دارند.
در صورت مشاهده انواع کنه ها در اسرع وقت با کارشناسان شرکت سمپاشی نگین دشت تماس گرفته تا شما را در شناسایی کنه مورد نظر راهنمایی کنند و سپس خدمات ریشه کنی و سمپاشی کنه را به شما ارائه دهند.
تخمگذاری کنه :
کنه های سخت قبل از مرگ بطور مشخص در یک نوبت چندین هزار تخم حدود 18000 عدد تخم می گذارند اما کنه های نرم پس از هر نوبت خونخواری تعداد کمی تخم می گذارند.
سیر تکاملی کنه :
سیر تکاملی کنه ها در بسیاری از انواع و گونه های مختلف کنه متغیر است اما می توان گفت تمام آنها دارای چهار مرحله تخم ، نوزاد 6 پا ، نمف 8 پا و کنه بالغ می باشند. کنه ها این مراحل را در ظرف 6 ماه تا 3 سال سپری می کنند.
طول عمر کنه:
اغلب کنه های سخت برای تکمیل چرخه حیاتی خود از یک تا دو سال زمان نیاز دارند ولی ممکن است این مدت زمان، تحت شرایط نامساعد طولانی تر شود.
برخی کنه ها عمر طولانی تری دارند نظیر اورنیتودوروس تولوزانی که بین 25-20 سال زندگی می کند.
نکتۀ بسیار مهم در بحث سمپاشی کنه این مطلب می باشد، کسانی که به هر طریقی کنه وارد منزل آن ها شده بایستی بدانند که تهیه سم از سم فروشی ها و یا عطاری ها، نه تنها مشکل آن ها را حل نمی کند بلکه مشکلی به مشکل آن ها اضافه می نماید چرا که استفاده از برخی سموم (بخصوص سمومی از خانوادۀ کلره و فسفره) برای سلامت انسان به خصوص کودکان و بزرگسالان فوق العاده خطرناک می باشد و همچنین نه تنها باعث از بین رفتن این حشره نمی شود بلکه باعث به وجود آمدن گونه های مقاوم به سموم می شود. شرکت سمپاشی نگین دشت به افرادی که دچار مشکل کنه شده اند پیشنهاد می کند تا فقط با یک تماس با شماره شرکت سمپاشی نگین دشت جهت مشاوره، ریشه کنی و سمپاشی کنه و فروش سم کنه از این آفت برای همیشه خلاص شوند.
کلیات کنه :
کنه در راسته آکارینا قرار دارد که یکی از مهمترین راسته های رده عنکبوتیان است. کنه ها در تمام مراحل زیستی خود از خون، مایعات و شیره بین بافتی میزبان تغذیه می کنند. بیشتر مهره داران خاکزی بویژه پستانداران به دلیل بو و دمای بدنشان جذب این انگل های خارجی شده و مورد تهاجم کنه قرار می گیرند. کنه ها در همه جای دنیا پراکنده اند اما بیشتر در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری انتشار پیدا کرده اند و بطور کلی از نواحی گرم استوائی گرفته تا نواحی قطب شمال از انگلهای خارجی مهم انسان و دام بشمار می روند.
کنه دارای سه صفت اختصاصی هستند که آنها را از سایر حشرات متمایز می کند. سر ، سینه و شکم که در هم ادغام شده و بدن واحدی را بوجود می آورد. کنه ها فاقد شاخک اند و در مراحل نمفی و بلوغ دارای چهار جفت پا می باشند.
اهمیت بهداشتی کنه :
اهمیت بهداشتی کنه :
کنه اصولاً انگل حیوانات وحشی می باشد و فقط 10 درصد گونه های کنه از حیوانات اهلی تغذیه می کنند. اما این گونه های نسبتاً کم باعث ضررهای اقتصادی قابل توجه به گله داران شده و از نظر پزشکی و دامپزشکی نیز اهمیت بسزایی دارند.
کنه ها بعلت داشتن مشخصات زیر در انتقال بیماری ها به میزبان خود نقش مهمی دارند.
- قدرت چسبندگی: هنگام تغذیه محکم به میزبان می چسبند و به آسانی تغییر محل نمی دهند.
- تغذیه آرام : این مسئله فرصت کافی برای انتقال عوامل بیماریزا به میزبان را می دهد.
- طیف وسیع میزبان: به راحتی منبع تغذیه خود را پیدا کرده و فرصت انتقال عوامل بیماریزا را برای کنه بوجود می آورد.
- عمر طولانی: این امر شانس انتقال عوامل بیماریزا را به میزبان افزایش می دهد.
- انتقال از راه تخم: برخی عوامل بیماریزا از طریق تخم کنه به نسل بعدی منتقل می شود.
- کنه ها به تغییرات شرایط موجود در محیط مقاومت زیادی دارند و مدت ها گرسنگی را تحمل می کنند.
- استعداد تولید مثل زیاد و بکزائی.
- فاقد دشمنان طبیعی هستند.
اهمیت اقتصادی کنه :
اهمیت اقتصادی کنه :
گزش کنه موجب ناراحتی، درد و بیماری در حیوانات و انسان می شود. دام ها سعی می کنند با خاراندن خود و مالش بدن به در و دیوار یا گاز گرفتن پوست خود موجب تسکین درد، خارش و سوزش پوست خود شوند که این موارد می تواند صدمات شدیدی به بدن دام ها خصوصاً پوست آنها وارد کند و حتی بعضی از حیوانات در اثر شدت درد در محل گزش ممکن است تلف شوند.
پوست دام ها در اثر گزش کنه ها اغلب طوری صدمه می بیند که حتی بعد از التیام زخم ها نیز ارزش آن از نظر صنعت چرمسازی کاهش می یابد. در اثر گزش کنه ها و انتقال میکروب های مختلف به پوست حیوانات در برخی موارد آثار ناشی از گندیدگی سم در پوست دام عارض می گردد. در صورت عدم مداوای عوارض یاد شده، دام ها ممکن است تلف شوند و خسارات اقتصادی ناشی از آلودگی کنه ها افزایش یابد.
در اثر تغذیه کنه از دام ها ، حیوانات مبتلا کم اشتها ، ضعیف، لاغر و دچار کم خونی می گردند در نتیجه تولید شیر ، گوشت و پشم آن ها کاهش می یابد ، کیفیت گوشت ، شیر و پشم دام های مبتلا نیز تنزل پیدا می کند.