تلفن تماس : 88330133      09124540649

شناخت و راه های مبارزه و سمپاشی ملخ بیابانی یا ملخ دریایی

کنترل حشره ملخ نسبت به سایر حشرات بسیار سخت بوده زیرا آن ها مدام در حال حرکت هستند.

تخم ریزی ملخ در داخل خاک صورت می گیرد.schistocerca gregaria ملخ دریایی یا ملخ بیابانی 700×397

ملخ ها گونه های بسیار متنوعی دارند.

زمانی که ملخ ها به صورت گسترده به منطقه ای حمله می کنند تنها روش کنترل آن ها معمولاً از طریق استفاده از سموم و یا طعمه ها صورت می گیرد.

ملخ ها یکی از مخرب ترین آفات برای زمین های زراعی به حساب می آیند و از این جهت کنترل آن ها بسیار دشوار است. ملخ ها به صورت گروهی حمله ور می شوند و جمعیت آن ها هر ساله افزایش می یابد. ملخ ها آثار مخرب زیادی در طول دوره شیوع خود در محیط به جا می گذارند. فعالیت ملخ ها بیشتر قبل از شروع فصل گرما شروع شده و تا شروع فصل یخبندان ادامه می یابد.

داستان از زمانی وحشتناک می شود که رفتار ملخ‌ها به حالت طغیانی درمی‌آید. علت این امر بالا رفتن شدت بارندگی سالیانه بعد از سیکل خشکسالی است،  که بالا رفتن سروتونین در مغز ملخ‌ها باعث تحریک تولید مثل  آنها می‌شود. این جمعیت برای پیداکردن غذا دست به مهاجرت های دسته‌ جمعی می‌زنند که با حمله به مزارع خسارات زیادی وارد می‌کنند. تشکیل دسته‌های بزرگ ملخ تابعی از شرایط مناسب آب‌وهوایی است و در برخی از سال‌ها رخ می‌دهد. علت بوجودآمد حمله ملخ ها هنوز به خوبی روشن نیست.

بیش از 100 گونه ملخ وجود داشته که با توجه به نوع گونه ای که دارند عادات غذایی و رفتاری متفاوتی دارند. برخی ملخ ها به طور عمده از چمن و علوفه تغذیه می کنند، در صورتی که گروهی دیگر تغذیه از گیاهان پهن برگ و غیر سوزنی را ترجیح می دهند. تعدادی از ملخ ها تغذیه خود را به گیاهانی که ارزش اقتصادی بالایی ندارند محدود کرده و برخی دیگر از علف های هرز تغذیه می کنند. گونه ای از ملخ ها برای تغذیه به باغ ها و فضای سبز حمله می نمایند.

برخی از محصولات سبزیجات مانند کاهو، هویج، لوبیا، ذرت، پیاز و .. بیشتر ملخ ها را جذب می کند ولی سبزیجاتی مانندکدو، نخود فرنگی و گوجه (البته برگ آن ها نه میوه) ملخ ها تمایلی برای جذب آن ها ندارند.

ملخ ها کمتر از برگ های درختان و درختچه ها تغذیه می کنند ولی با افزایش جمعیت ملخ ها، آسیب های جدی را به درختان وارد می کند علاوه بر این آن ها به درختان و درختچه هایی که جهت حفاظت از زمین های حاصلخیز و کشاورزی دور تا دور آن مانند حصاری کاشته شده است ، خسارت وارد می کنند.    

جیرجیرک

شناسایی و کنترل جیرجیرک ( Gryllidae‏ )

 نام لاتین: order athoptera

شکل ظاهر جیرجیرک : 

 

این حشرات بدنی ضخیم با چشمانی بزرگ و اندامی پارویی جهت حفاری ، کندن و شنا کردن دارند. رنگ این حشرات قهوه ای برنزه یا قهوه ای مایل به قرمز می باشد. فصل جفت گیری برای بزرگسالان فعال ترین زمان سال به شمار آمده که در طول این فصل قادر به پرواز تا مسافتی حدود 5 مایل می باشند.

بال ها همواره به صورت کشیده در طول بدن قرار دارد و حداقل نیمی از شکم را می پوشاند ولی برخی از گونه ها فاقد بال هستند. تشخیص گونه های جوان و بالغ به دلیل رشد نکردن بال ها گاهی از گونه بالغ دشوار است.

جیرجیرک  دارای اندامی باریک با پهلوهای بزرگ بوده و تخم گذار هستند و تخم ریزی را درون خاک  یا بافت گیاهی انجام می دهند.Gryllidae جیرجیرک

 

 اندازه جیرجیرک:

جیرجیرک موجود در خانه حدود 16 تا 22 میلیمتر طول دارند. جیرجیرک های دشتی بیش از 2.5 سانتیمتر طول دارند. جیرجیرک های خاکی حتی از جیرجیرک های معمولی هم کوچکتراند. گونه هایی که در محل سکونت یافت می شوند به رنگ زرد یا زرد متمایل به قهوه ای بوده به همراه نوارهایی باریک در قسمت سر می باشند.این نکته قابل ذکر است که جیرجیرک ها در هنگام تولد به رنگ سبز بوده و پس از تأثیر نور بر پوست آن ها تغییر رنگ می دهند. گونه های دشتی، رنگ قهوه ای و سیاه رنگ دارند و گونه های خاکی هم سیاه رنگ هستند.

 رفتار جیرجیرک:

این حشرات آفات بسیار جدی برای چمن به شمار می آیند. پاهای جلویی این حشرات که در فعالیتشان مؤثر است پارو مانند است. جیرجیرک ها جذب نور و رطوبت شده و در درز ها و شکاف ها مستقر می شوند البته محیط بیرون را به داخل ترجیح می دهند اما گاهاً به داخل محل سکونت هم راه پیدا می کنند.

کرم کیسه گچی

plaster bagworms - Phereoeca uterellaplaster bagworms

شکل ظاهر:

در ظاهر شباهت زیادی به بید دارند. لارو این حشرات در یک کیسۀ پهن خاکستری هندوانه ای شکل با اندازۀ 2/1 اینچ قرار دارند که جنس این کیسه از الیاف فیبر ابریشمی و ذرات شن و ماسه و سایر خرده مواد دیگر تشکیل شده است. در قسمت انتهایی هر کیسه یک شکاف وجود دارد که قابلیت حرکت به لاروها را می دهد.

 رفتار:

کیسۀ این کرم ها در مرحلۀ لارو یا کاترپیلار به وجود می آید و کیسه های خالی از لارو این حشرات را می توان روی دیوار یافت. بیشتر از مواد ساخته شده توسط عنکبوت ها و سایر فیبرها و الیاف طبیعی به عنوان تغذیه استفاده می کنند.

 زیستگاه:

این حشرات روی دیوار به رنگ روشن دیده می شوند و بررسی های دقیق نشان می دهد این حشرات را می توان در قسمت زیرین صندلی ، کتابخانه، مبلمان، لبه های فرش و قرنیز های دیوار و گاراژ ساختمان ها مشاهده کرد.

حشرات فلسی

scale insects - Order Hemipterascale insects Order Hemiptera

 شکل ظاهر:

رنگ این حشرات زرد مایل به قهوه ای بوده و بدنشان حاوی پوششی فلس مانند است که از بدن آن ها حفاظت می کند. برخی از فلس ها به شکل نیم کره بوده در حالی که برخی دیگر بیضی و مسطح می باشد.

 اندازه:

طول بدن این حشره از 0/1.6 تا 0/1.4 اینچ می باشد.

 رفتار:

تغذیه این آفات از حشرات از طریق مکیدن شیرۀ گیاه می باشد که باعث توقف رشد و مرگ گیاه می شود. شیره ای که از این حشرات دفع می شود بر روی مبلمان و کف زمین باعث چسبندگی و براق شدن توده ای شده و ایجاد قارچ سیاه می کند که به کپک دوده ای نیز معروف است و آفات دیگر نظیر مورچه ها را نیز جذب می کند.

حلزون صدف دار و بدون صدف

slugs and snailsslugs snails

  شکل ظاهر:

این حشرات بر اساس گونه های مختلف رنگ های متنوعی دارند که معمولاً به رنگ قهوه ای سبز یا زرد بوده اما تعدادی نیز سیاه رنگ هستند.

  اندازه:

بسیاری از آن ها کوچک بوده و اندازۀ آن ها از 1 تا 3 اینچ می باشد.

  رفتار:

حلزون صدف دار عموماً داخل یک پوشش حفاظتی محصور شده در حالی که حلزون بدون صدف یک لایه پوشش لزجی بدن آن ها را احاطه کرده است. با این حال هر دو حلزون از آفات بسیار خطرناک گیاهان و فضای سبز مطرح می شوند.



درباره شرکت نگین دشت

شرکت مهندسی نگین دشت با بیش از ربع قرن تجربه به صورت تخصصی در زمینه خدمات سمپاشی حشرات ، طعمه گذاری انواع موش و مبارزه با آفات خانگی و صنعتی مانند ،سوسک ، ساس ، پشه ، موریانه ، کنه ، مورچه ، کک ، موش و...  با افتخار در خدمت هموطنان عزیزمان می باشد.

در ارتباط باشید :

    

اطلاعات تماس

شما میتوانید هم اکنون سوالات مربوط به ضد عفونی و سمپاشی حشرات را به طور مستقیم با کارشناس نگین دشت مطرح فرمایید.

 این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
 logo-samandehi
 

ارتباط با ما

ارتباط مستقیم با کارشناسان ما در شبکه های اجتماعی